Він там години півтори просидів, не вилазячи. І ще би сидів, та я відправив його на ніч в клітку.
Мій Лаврентій Павлович
Сообщений 41 страница 80 из 216
Поделиться422009-11-30 07:25:18
Я сьогодні подумав, наскільки ж мудра худоба пацюк. Вирішив посмажити собі зранку бекон. Як правило, коли я це роблю - стараюсь зі зрозумілої причини робити це без Ларюші на столі, бо верх плити знаходиться поряд і на одній висоті з кухонним столом. Але сьогодні вирішив попробувати. Спочатку він сидів у мене на плечах і як заворожений дивився на вогонь і пательню, але потім таки попросився на стіл. Я був готовий ловити його, якщо побіжить на запах смаженого м'яса. Але - ні. Він пройшов приблизно пів столу, сів і став дивитися. На морді було красномовно написано "ДАЙ!!!!!", але він не рухався. Навіть коли я поклав бекон на хліб - не поліз негайно, видно усвідомлював, що він гарячий. Зате коли прийшли в кімнату, перше, що зробив - побіг хапати. Отримав, звичайно, трішечки. Втім, йому вистачило. Закусив сиром і грушею й дрихне й досі.
Собака би в такій ситуації негайно поліз до пательні.
Поделиться432009-12-01 05:17:02
Сьогодні ще більше повірив у мудрість Ларюші. Доки я дивився, щоб він не дістався до плити з беконом, він тихцем переліз через пластикову коробку з печивом і за ним знайшов сирий бекон, який і лопав, скільки влізло. Ну правильно: для чого йому щось там гаряче, коли поряд є те ж сире і смачніше
Поделиться442009-12-01 13:01:21
Молодец Лаврюша! Смекалки и находчивости не занимать. Мои девченки тоже горящие комфорки стороной обходят - чувствуют тепло. Одна, правда, один раз с разбегу сунулась на полной скорости за вкусным запахом, так отделалась слегка опаленными усами. Теперь умная!
Поделиться452009-12-02 06:24:04
Ну, мій із вогнем знайомий. По-перше, я коли працюю - палю, мов паровоз, причому люльку, отже вогонь він бачив. А по-друге, я згадав, що він колись там же, на кухні, пробував понюхати свічку (лампочка зранку перегоріла, а я в темряві не став вкручувати і взяв свічку).
Сьогодні він взагалі не цікавився нічим смаженим, а просто вкрав залишки сирого бекона, затяг за фільтр на столі, і коли я зорієнтувався - рвав м'ясо зубами не гірше від тигра Не буду більше це купувати - і моїм кишкам воно не на користь, і не діло, щоб пацюк харчувався сирою свининою.
Поделиться462009-12-02 14:50:57
Собака би в такій ситуації негайно поліз до пательні.
Никогда в жизни! Плохо ты знаешь собак!
А то, что лаврик ест сырой бекон - Можно давать иногда сырое куриное филе, немного, но не свинину! Ты ему еще и самогоночки налей, чтоб совсем национальная закусь получилась! :tomato:
Поделиться472009-12-04 06:47:43
Никогда в жизни! Плохо ты знаешь собак!
Занадто добре знаю Усі мої собаки починали з того, що тицялися носом в шашличницю До плити вони дійсно не лізли, бо взагалі не лазили по столах.
А то, что лаврик ест сырой бекон - Можно давать иногда сырое куриное филе, немного, но не свинину! Ты ему еще и самогоночки налей, чтоб совсем национальная закусь получилась!
Самогонку (і навіть пиво) ми не любимо А насправді - це погано, звичайно. Ну та бекон закінчився, і найближчим часом я його не купуватиму - мені самому не можна такого. Надіюсь, що багато він не з'їв. Він взагалі мало їсть порівняно з тим, що тирить. По-моєму, для нього друге - важливіше :playful: Тому мене більше хвилює те, що він лопає регулярно - насіння і сухі сніданки. Але й те спробуй не дай.
Поделиться482009-12-04 08:59:16
А то, что лаврик ест сырой бекон - Можно давать иногда сырое куриное филе, немного, но не свинину!
почему? я даю сырое сало. редко. по маленькому кусочку.
Поделиться492009-12-04 14:49:22
обожаю вашего Ларюшу, ну и проказник!
Поделиться502009-12-05 08:51:28
почему? я даю сырое сало. редко. по маленькому кусочку.
Сире сало дійсно корисне. Я своєму теж даю, він ніби і любить, але багато не їсть. Але щодо бекону - я згоден, що краще сирим не давати, бо там же ще м'ясо. Воно хоч і морожене, але в ньому цілком можуть бути якісь глисти.
А сьогодні у їх милості страйк. За ніч обжерся активією (півтори чайні ложки і кормушку вилизав), зранку не виліз. Випросив, сидячи в клітці, грінку і тепер нажерся так, що валяється біля входу в пентхауз (треба ж контролювати квартиру! ), але допомагати мені працювати не хоче, свинота лінива!
З ним таке трапляється іноді, я ще думаю, чи у нього нічого не болить, але ж жере, як завжди. Може реакція на погоду?
Поделиться512009-12-05 12:49:03
Я вот читаю: то бекон, то гренка... А Вы вообще в курсе, что крысам нельзя жареного?
Отредактировано Чудо (2009-12-05 12:50:22)
Поделиться522009-12-05 16:29:46
Я вот читаю: то бекон, то гренка... А Вы вообще в курсе, что крысам нельзя жареного?
Я-то в курсі, це він не в курсі Ця худоба принципово не жере сухого корму (тільки щось із нього вибирає). А коли щось таке і їсть, то насіння. Ну ще сухі сніданки. Найкраща альтернатива - каша. Я стараюсь давати її кожного дня, щоб він хоч щось із злаків лопав. Бо перепробував все - від хлібців із злаків до найдорожчих мюслів - і навіть не нюхає. Овочів теж не їсть, хоча капусту може злопати з якоїсь страви - бігоса чи голубців, приміром. Їсть деякі фрукти. Ще творог, особливо солодкі сирки, хоча може й солоний з хлібом. А ще печиво, зрозуміло. М'ясо рідко, більше тирить для порядку. Але любить варену або тушену курятину, точніше, кісточки з хрящами. І свіже сало. З пророслого насіння вибирає самі насінини і розкидає зелень по всій клітці. Втім, я його регулярно купую, бо, може, хоч щось в нього попаде. Колись любив салат, зараз зрідка ледь-ледь пробує, зате якщо витягне уже з салату (з олією), то може зволити.
Втім, в даному випадку була, власне, не грінка, а тост, щоправда з маслом, але це не можна назвати жареним.
Поделиться532009-12-05 21:49:07
runa
Хотела тебе ответить, что я имела ввиду именно СЫРУЮ свинину, а не свежее сало, но Ланселот справился за меня!
Я вот что хочу сказать - может парень УЖЕ так привык питаться, а рядом друга нет, чтоб смысл появился не ковыряться в еде, а побыстрее съесть, что дают!
Lanselot
А ты не покорми Лаврюшу день, выдержи характер! А потом дай нормальный корм, а не жирный бигос или голубцы, кашу свари без соли и сахара. пшенную например! И посмотришь - будет есть или нет!
Поделиться542009-12-05 22:23:12
Lanselot
Мне кажется, что вы раб у своей крысы и идете у него на поводу. Так нельзя, вы ж ведь хозяин...
Поделиться552009-12-06 07:48:51
вы ж ведь хозяин...
Ви впевнені? Я - ні. Тварини, вони як ті дами вікторіанської епохи, їхня сила - в слабкості.
А ты не покорми Лаврюшу день, выдержи характер! А потом дай нормальный корм, а не жирный бигос или голубцы, кашу свари без соли и сахара. пшенную например! И посмотришь - будет есть или нет!
Кашу йому й так варять майже без солі, щоправда, з маслом. Щодо іншого, чесно кажучи, просто не уявляю собі, як би я міг це зробити. Він же в клітці тільки ночує. Ось там я стараюсь лишати тільки щось хоч трохи корисне. Той самий корм, який він не їсть, і кукурудзу (вони зволять тільки Бон дюель - гурман нещасний!) Іноді даю йогурт, бо він його на столі їсти не дуже хоче. Взагалі, я ніколи не вмів годувати своїх тварин так, як треба, а не як вони хочуть. А в даному випадку це взагалі може погано закінчитися. Бо не випросивши у мене того, що він хоче (що уже само по собі маловірогідно), Ларюша ще візьме в рот якусь гидоту, яку-небудь облатку з таблетками від голови чи шнур з електрикою, чи тютюн, та й мало що ще можна знайти у мене на столі? Он сьогодні відслідив його інтерес до вітамінок, які мама необережно поклала мені на стіл. Уявляєте, аби він цілу таблетку вітаміна С злопав?!
Поделиться562009-12-09 07:05:20
Учора поклав Ларюші на ніч у клітку "домашнє" завдання - велику курячу шийку. Шийка була від домашньої курки, товста, велика, тому я зверху жирне обгриз, залишив йому залишки. Він ще з вечора з нею заходився, гриз, мов лев антилопу Шкода, я не здогадався сфоткати, бо уранці картина була варта зйомки. Він не розібрав скелет, але вийняв із заглиблень кожну часточку м'яса. Скелет був мов виварений для експонування
Поделиться572009-12-09 07:09:52
Я от помітив, що Ларюша явно став значно менше тирити їжі. Спокійно підходить до моєї тарілки, бере, що йому треба, їсть, і майже нічого не забирає. Видно ситість і відсутність конкуренції остаточно притупили в ньому пацючі інстинкти. В усякому разі, до їжі він виявляє значно менше інтересу, ніж до якогось нового комп'ютерного прибамбасу на столі. Нову флешку довго обнюхував, пробував на зуб, потім знехотя забрав і поніс ховати. Сьогодні у нього буде велика розвага. У нас підключають "цифру", тому явно добереться до чогось нового, якщо наладчик матиме необережність залишити те на столі.
Поделиться582009-12-09 07:11:43
Вчора помітив, що Ларюшин хвіст, звішуючись із верхньої полиці біля пентхауза, досягає середини клітки. Про товщину я мовчу, він у нього вже товщий за кабель від Інтернету. Здорова худобина виросла! З нетерпінням чекаю Нового року, коли до мами притягнуться її подружки, які бояться пацюків. Ото вереску буде, коли Ларюша гулятиме на столі між тарілками! :jumping:
Поделиться592009-12-09 09:10:57
И не жалко вам бедных женщин . А Лаврюшечка молодец - хорошего крыса должно быть много!
Поделиться602009-12-09 19:45:25
велику курячу шийку
Ого! Непогано Ларюша живе! Я кожному по третинi даю.
Поделиться612009-12-10 06:54:30
Ларюша взагалі живе непогано Надіюсь. Але в даному разі шийка була дуже жирна, тому верхній шар м'яса з жиром я сам обгриз. Отже, в результаті вийшло не так уже й багато. Він в принципі багато м'яса не їсть, тому я думав, що залишить. Але, видно, йому сподобався сам процес.
Поделиться622009-12-13 09:00:14
Сьогодні вночі Ларюша мене здивував своїм хистом. Поряд із кліткою стоїть ящичок із дисками. На ньому лежала свіжовипрана підстилка для пентахауза в клітці (сьогодні збираюсь чистити). А на неї я, не виявивши застереження, поклав коробочку з дропсами. Я вже не знаю, скільки трудився бідний Лаврентій Павлович, але він зумів дістати до рушничка, втягти його в клітку, а з ним разом приїхала і коробочка. Він видно довго її крутив і гриз, але заволік, врешті, в клітку і випорожнив, зрозуміло. На щастя, там від сили лишалося пару дропсин, а то раптом би об'ївся. Хоча, підозрюю, що вони у нього у пентхаузі заховані. Йому був цікавий сам процес.
Поделиться632009-12-13 09:16:56
Моєму троглодиту сподобалась гарбузова каша. Доведеться варити
Поделиться642009-12-14 08:28:14
о моя крысосемья тоже обожала молочные каши /сейчас только Лолка/, но тыквенная им больше по душе с пшеном чем с рисом.
а вы варите на себя и маму и ему откладывайте без соли и сахара
Поделиться652009-12-14 12:53:55
Мои тыкву в любом виде уважают, даже сырую лопают.
Поделиться662009-12-16 06:21:01
и ему откладывайте без соли и сахара
Він що, такий ідіот, аби їсти без цукру? Ще може без молока? Я он щасливий, що він їсть з усім цим, але таки кашу, а не картоплю, макарони, насіння чи сухі сніданки.
Поделиться682009-12-20 20:08:04
Нахалючая и прикольная мордашка :cool: лапулька!
Поделиться692009-12-21 07:01:43
Мій троглодит уже майже перестав ходити, і це мене непокоїть. Але що поробиш - він трішки ходить по столу, трішки по ліжку, трішки по кухонному столі. Бігає в клітці. Але єдине бажання - щоб забрали з клітки і посадили навіть не на стіл (хоча й те добре), а в постелю. Залазить під ковдру, поміщається між овчинною ковдрою і моїм боком (найкраще, коли одягу менше), обнімає мені руку чи пальці лапочками і завмирає, тільки періодично плямкає губками, як усі тварини (по собаках знаю), коли їм приємно. І так сидить годинами! Тільки трішки міняє зрідка дислокацію. Тільки уранці прокинусь - біжить з усіх сил "купку класти", а потім до виходу. Насправді, я вже так звик до нього в постелі, що дивитися телевізор або читати можу тільки, автоматично почухуючи однією рукою цю волохату жирну тушку. Добре, що читаю з нетбука, бо інакше б не вдалося виділити йому окрему руку
Періодично ця мордуленція прокидається і йде або трохи походити по ліжку (небагато), або перебирається мені у волосся, де я його чухаю, а він у мене вошей шукає
Взагалі-то ідилія, але з такою дієтою і так рухаючись, боюсь, він довго не проживе.
Поделиться702009-12-21 07:03:42
Шкода, що не можу лишати його й на ніч, але я кручуся у вві сні, і хоча він дуже обережний (як тільки я ворухнусь - насторожується), та можу роздушити. До всього, цей ідіот же не робить свої великі справи поза кліткою!
Поделиться742010-01-01 09:29:47
Новорічні новини:
1. Лаврентію Павловичу сподобався салат Олів'є. А ось звичайне варене яйце вони не їдять - видно хочуть перепелиного А от холодець йому не сподобався. А от домашні вафлі вони прийняли з великим задоволенням. Що смішно, не менше задоволеною виглядала дама, яка їх готувала і принесла. Вона Ларюшу страшенно боїться, але навіть сказала, що він симпатичний. От що означає похвалити кулінарні здібності
2. Гостям моєї мами чомусь не подобається, коли пацюки гуляють по святковому столу. Мама навпаки була повністю "за".
Поделиться752010-01-01 20:10:02
Lanselot
Ланселотик, фото классные, снежный пацючок - супер! НО СКОЛЬКО ВЕСИТ Лаврик?????
Поделиться762010-01-02 06:07:55
НО СКОЛЬКО ВЕСИТ Лаврик?????
А хіба товстий? Ніби не товщий від інших, які тут є на фотках і відео. Я його не важив - нема чим, але, по-моєму, грамів 700, не більше, він не дуже великий для самця.
Поделиться772010-01-02 06:37:46
грамів 700, не більше, він не дуже великий для самця.
Достаточно крупный даже для самца. Не перекармливай его, тем более, что сам пишешь - Лаврик не любит передвигаться усиленно. Оно и понятно - ты же с ним не побегаешь, кот его тоже не гоняет.
Поделиться782010-01-02 11:09:23
Це він кішку бідолашну ганяє Вона тепер у кімнату заходить, тільки коли впевнена, що він на столі або в клітці.
А їсти він багато не їсть. І страшенно перебірливий. Он вівсянку без цукру і вершків взагалі не пробує. А з ними - ну пів чайної ложечки злопав і задрих.
Поделиться792010-01-03 06:52:14
Он вівсянку без цукру і вершків взагалі не пробує. А з ними - ну пів чайної ложечки злопав і задрих.
Так по калорийности надо смотреть, а не по объёму! Эта порция с ТАКИМ составом больше по калориям,чем миска сушки! Он ведь уже не юный, беречь его надо! А такая еда ох как на печень влияет! Ведь у крыс желчного нет, токсины не фильтруются.
Поделиться802010-01-03 09:36:49
А він сухого корму взагалі не їсть. Я його регулярно ставлю, щось він із нього виловлює, але більшість лишається. Їсть він тільки те, що хоче, і майже виключно людське. Слава Богу, не хапає геть уже недопустиме, типу шоколадних цукерок чи жирного м'яса. І взагалі. Я он собі не завжди можу пояснити, що з моїм панкреатитом чогось не варто їсти, як я можу це пояснити розбалуваному до неможливих меж звіру?! У мене це й із собаками ніколи не виходило. Втім, всі мої собаки померли в достатньо похилому віці, тому, мабуть, я не найгірший господар.