Кстате ИБ мне сказала, что оченеь часто животные могут перенимать болезни от хозяев
Не буквально, але можуть. Наприклад, усі мої тварини ставали з часом метеочутливими. Вже не згадуючи того, що всі вони були дуже не худенькими і мали слабкість до електроніки (навіть собаки)
Мама задыхается от аллергии - Шанель задыхается от аллергии.
А от два алергіка в одній квартирі - тут би я пошукав алергену дома. Тут може бути і недавній ремонт, і, навпаки, старий "заслужений" килим і такі ж "заслужені" подушки. У мене на роботі жінка пенсійного віку - алергік, причому з алергією набутою. Вона колишній реставратор. Причому, там усе дуже серйозно. Щоб почати задихатися, їх достатньо понюхати в маршрутці якусь ідіотку, яка замість митися обливає себе парфумами. Так от, коли у неї це все вже загострилося - довелося викинути з дому всі килими й інше ганчір'я, ліжко застелити легким покривалом, яке постійно переться і купити дуже сильний дорогий пилотяг. Допомогло. А від ідіоток із парфумами вона рятується двома способами. По-перше, п'є трохи гарячого пива чи хорошого дорогого кагору з гарячою водою. Як варіант можна пивні дріжджі, але вона каже, що перше приємніше Другий спосіб взагалі одіозний. Вона забігає до мене в кімнату. А я палю люльку. І нюхає дим. Я тютюн беру хороший, натуральний. Як не дивно, це допомагає. Втім, мушу підтвердити, що у мене від синтетичних запахів теж ніс закладає (слава Богу тільки це), а від натуральних - навпаки. Від хорошого тютюну - теж.