трубу пластиковую повесь.
широкого диаметра, как для хорьков. мои мужики обожают.
можно даже не покупать импортную, а взять кусок сантехнической, знаешь, такие серые, канализационные. и ее подвесить. ну или таки купить готовую, чтоб не возиться с ковырянием и подвешиванием
А мені вже Бог послав...
Сообщений 321 страница 360 из 700
Поделиться3212010-09-30 11:38:58
Поделиться3222010-09-30 11:47:43
трубу пластиковую повесь.
Гаразд, доберусь до зоомагазина (мабуть, уже в суботу) - то куплю.
Поделиться3232010-09-30 15:24:54
Клетка шикарная просто! Я ее видела в зоомагазине, она такая огромная. Жаль, что девочкам не подойдет.
Поделиться3242010-09-30 20:16:55
О! Та це ж Касіта Ферпласт! Гарнюня яка клітка! А для мужичків пацючих так безумовно саме воно! Ляпота! Молодець! Там тільки через той декор, в боковинах прорізаний, хтось малий може вилазити поки не підросте, бо вона, по задумці виробника, для кролів ))), але Лися вже не обов’язково просочиться.
А це тобі варіант заповнення функціонального об’єму клітки дами з Бума Pirania:
Там теж пара-трiйка чоловiкiв живе.
Полички вона робила зi старої клiтки.
Поделиться3252010-09-30 21:16:14
Даа! Клеточка-песня! В такой обязательно заживут долго и счастливо.
Поделиться3262010-10-01 06:36:26
Жаль, что девочкам не подойдет.
Особливо маленьким Крисенята крізь неї просто просочаться. На щастя, навіть Лисько уже од’їв класне гузенце і товсту пику. Тому, як він її не суне між пруттям - не пролазить.
Поделиться3272010-10-01 06:37:29
Там тільки через той декор, в боковинах прорізаний, хтось малий може вилазити поки не підросте, бо вона, по задумці виробника, для кролів ))), але Лися вже не обов’язково просочиться.
Щодо узору - я не певен. На щастя, він коли туди ліз - зірвався і упав униз. Тепер боїться лізти.
Поделиться3282010-10-01 06:45:19
А це тобі варіант заповнення функціонального об’єму клітки дами з Бума Pirania:
Класно! Тільки би ще сказали, де це все взяти. Я в магазині купив їм домик із тканини, але він якийсь незугарний. Вони навіть зверху не хочуть спати, а дірку всередину по-моєму навіть не знайшли. Ну та я завтра поперу гамак і повішу. І ще мабуть один куплю. А от де взяти такі полички - навіть не знаю. Може щось дерев’яне знайдеться - дерев’яного по зоомагазинах більше. Від старої клітки у мене відірвати було нічого. До речі: виніс її на смітник, то через дві години мама вибралась на вулицю - її вже не було. А у нас на вулиці навіть бомжів мінімум - міліція на Печерську їх дуже сильно ганяє. Видно хтось із місцевих алкашів прихопив. Тепер помиє і продасть. Ну й Бог з ним. Може якійсь тварині скрасить життя. Хоча господарю вже точно не скрасить. Я такий щасливий, що позбавився цього убоїща.
Щодо якості нової клітки - не знаю, як воно пацюкам, але я хоч завтра її нормально чиститиму. Як її чистити, коли Лися з неї не виходить - не знаю, але може я його вижену побігати, він-бо в руки й досі не дається, але в клітку повернеться, тим більше - в кімнаті не дуже тепло, а у нього в домику я накидав купу маленьких ганчірочок. А може від холоду він все-таки до Рисі полізе?
Поделиться3292010-10-01 20:40:10
Якщо ти про гамаки, так замов. В Києвi, як я пам`ятаю, Наташа з Мадам Шапокляк шила.
Ще, наприклад, тут дама з Харкова вiшувала свої роботи. Я в неї брала пару штук -- добре шиє, менi якiсть обробки швыв дуже сподобалась.
Можна собi з ткане вибирати ту, що сподобалась.
А та панi з буму стару клiтку, як я зрозумiла, порiзала на полички у нову. А взагалi-то полки добре досить робити iз сiтки 1Х1.
Поделиться3302010-10-02 05:46:23
В Києвi, як я пам`ятаю, Наташа з Мадам Шапокляк шила.
А як з нею зв’язатися? Я би цим короїдам дійсно щось однакове і більш пристосоване замовив.
Поделиться3312010-10-02 05:48:49
На жаль, у нас досі та ж ситуація. Лися з хатки виходить мало і не пускає туди Рисю. Той, бідолаха, сидить на порозі. А Лися, бідолаха, весь час пищить - не агресивно, але якось жалісливо. Боюсь, що це ситуація уже стабільна.
Сьогодні пора уже нову клітку чистити, і як це зробити з пацюком, який не виходить із домика - я поки не дуже уявляю. Мабуть просто заберу Рисю, підкину мамі, а Лиську дам свободу погуляти й надіятимусь, що він повернеться.
Поделиться3322010-10-02 14:14:49
А як з нею зв’язатися? Я би цим короїдам дійсно щось однакове і більш пристосоване замовив.
Не знаю зайаєтся ли она ще шиттям, але бачила тут http://ratatuy.forum24.ru/?1-16-0-00000 … 1269347850
Ось вона на цьому форумi
Боюсь, що це ситуація уже стабільна.
Поки що нi. Коли зовсiм не сслеляються, то зазвичай поводяться агрисивно.
Бажаю гарно помити клiть.
Поделиться3332010-10-02 17:18:05
Lanselot, может им домик убрать? Мне кажется так они быстрее общий язык найдут.
Поделиться3342010-10-03 00:40:18
Ось i я тихо за те, що не треба хатки поки що. :flirt:
Поделиться3352010-10-03 06:10:00
Поки що нi. Коли зовсiм не сслеляються, то зазвичай поводяться агрисивно.
Я би не назвав їхні стосунки агресією. Проблема там, радше, фізичка. Лися дійсно не переносить, коли до нього торкаються. Звідси й періодичні скандали.
Lanselot, может им домик убрать? Мне кажется так они быстрее общий язык найдут.
Ні. Лися зовсім сказиться. Він же з психічною травмою. Йому треба місце, де можна заховатися. Шкода його так мучити. Тим більше - він трохи і заспокоюється. Уже не ховається цілий день, але як тільки Рися до нього - він шасть і в домик, і звідти - писк. Може все-таки це пройде.
Я клітку вчора так і не почистив, бо майже весь день не був удома, але сьогодні це треба зробити обов’язково. Я подумав, що закину Риська мамі, а на Лисю просто не зважатиму. Хоче - нехай біжить гуляти по кімнаті, хоче - сидить у піддоні. А то ще може на мене вилізе - це було би ідеально. Бо потакати йому треба (це я про домик), але до певної реальної межі.
Поделиться3362010-10-03 06:11:32
Не знаю зайаєтся ли она ще шиттям, але бачила тут http://ratatuy.forum24.ru/?1-16-0-00000 … 1269347850
Ось вона на цьому форумi
Спасибі. Гляну.
Поделиться3372010-10-03 06:14:17
Взагалі, слід сказати, що моїм хлопцям клітка дуже подобається. Відчувається, що їм комфортно, вони багато валяються поза різними ничками - я ж там ще постелив волохатий лежачок із овчини, то вони його освоюють по черзі. Учора відкрив клітку для Лисі, але він виглянув, але не вийшов. Зі старої клітки ж вискакував при кожній можливості. Я, власне, через те учора і клітку не став чистити. Як подумав, наскільки це "приємно" - чистити її з Лисею в ній... Там конструкція така, що можна б і не знімати верхню частину, тікльки кришку відкинути. Але щоб звільнити і підняти домик уже треба знімати стіни.
Поделиться3382010-10-03 14:50:46
Схоже, що у нас усе налагодилося!!!!! :jumping: :cool: :crazy: :playful:
І, головне, все заспокоїлося в якийсь один момент. Уранці Рисько довго був у мене на столі, то Лися все никався кліткою і явно скучав. А потім я оце з півгодини тому вирішив почистити нарешті клітку. Висадив Рисю на ліжко, а з Лисі просто зняв його любимий домик Той ошалів і коли вийшов із піддону - з другого заходу раптом дав себе спіймати. Я його посадив на шию, так оце ледве зсадив! Він там і їздив і дивився, і лазив. Одним словом, спосіб прибирання був потрясаючим. Під руками крутиться Рися і не дає прибирати, а на шиї з головою бігає Лися Ну, та вдалося нікого не задушити До речі, клітку прибирати - до унікальності зручно. Наступного разу ще й у ванну потягну, помию, бо тут це абсолютно без проблем. Все розбирається, протирається, знову збирається за секунди і без жодного зусилля. Я над своєю старою кліткою, було, як постою хвилин п’ятнадцять у позі "зю" - то таке враження, ніби мішок картоплі з магазину припер А тут - нічого страшного.
Але, головне - Лися став даватися в руки! І не тільки мені. Мама моя прибігла його нарешті помацати, то їй дозволив. Я його поносив квартирою, доки їжу в клітку готував. А потім він сам по моїй руці заліз назад у клітку. Все полюбовно. Більше я його сьогодні не братиму, щоб випадково не налякати. Нехай у нього в голові відляжеться, що все нормально, то завтра пущу ще погуляти. Попробуємо працювати утрьох
Що цікаво, попавши в клітку, Лисько в домик теж не побіг, а погуляв по клітці і дав навіть Риську до себе зблизька підійти і лапою по бочку погладити. Правда потім вони таки щось там не поділили, але Лися сидить не в домику (його радісно зайняв Рисько ), а під висячим домиком. В будь-якому разі, він уже не ховається з вереском.
До речі, Рися, залишений у клітці, доки Лися на мені їздив на кухню, виявився у поганому настрої і покусав кішку, яка спробувала лапами у клітку лізти Зараз вони вже всі переказилися остаточно і спочивають. Кішка лапу зализала і спить у стилажі біля клітки. Отже, всі разом.
Сьогодні класний день!
Поделиться3392010-10-03 14:59:02
:cool:
Поделиться3402010-10-03 15:36:59
Ой як гарно!!! Вiтаю!!! :jumping:
А мама не шиє?
http://rat.ru/forum/index.php?topic=353 … #msg789623
Поделиться3412010-10-03 18:40:13
С интересом следим за Вашей жизнью, читаем, и очень рады, что совместная жизнь налаживается! :cool:
Надо отметить - терпение у Вас железное!
Поделиться3422010-10-04 05:11:35
Надо отметить - терпение у Вас железное!
А що, були варіанти? :dontknow:
Учора Лися так і не вселився у домик, причому з власного бажання. Видно йому під навісним домиком більше подобається. За ніч він зятяг туди ганчірку з Рисіного намету і закублився. Мені це не зовсім подобається тільки тому, що туди Рися в туалет ходив, а куди тепер ходитиме - я і не знаю. Ну, але ж вони мене однак не послухають. Пів ночі вони ганяли, то Лися до Рисі, то Лися від Рисі , але все було полюбовно, в усякому разі я взагалі жодного писку не чув. Ганяли видно конкретно, бо виїли дві тритини пачки "Активії", і зараз дрихнуть, мов колоди. Не чути й не видно. Бідна кішка сидить на ліжку з виглядом старої затишної бабусі, яка чекає початку трансляції "Енімал пленет" Чекає, коли можна буде на пацюків подивитися. Нічого, може ще вкусять
Ось зараз чую, що щось там фиркає (Рися, мабуть), то може скоро хоч одного побачу.
Поделиться3432010-10-04 05:15:40
А мама не шиє?
Ні. Це я в молодості пробував вишивати і шив рицарський одяг, коли грався в рольові ігри. А мама - зовсім ні. У нас і машинки нема. А я знову починати не хочу, тим більше, що у мене уже невелика дальнозорість, окуляри треба, як старій бабулі одягати, а я в них щось робити ніяк не звикну. Та й взагалі - я вже зрозумів, що мені легше заробити на оплату чиєїсь праці - щоб кожен робив те, що вміє.
Я сьогодні й завтра на робот відсиджую, то може заїду десь у зоомагазин. Якщо нічого не сподобається і не куплю готове (так, зрозуміло, простіше) - тоді буду думати про замовлення.
Поделиться3442010-10-04 06:50:28
та зачем так сложно. берешь старые джинсы. отрезаешь кусок штанины. цепляешь 4 скрепочки по краям - и вешаешь. и прекрасный гамак-труба выходит.
Поделиться3452010-10-04 17:38:32
Ланселотик! Все будет хорошо! :yep:
( Нету у меня укр. шрифта, вернее прогр. в комп., писала бы мовою тобi, бо так гарно про них та кумедно виходить!)
Поделиться3462010-10-04 18:23:55
Та доставь себе 3-й язык украинский в языковой панели в свойствах , а там выбрать и добавить и пиши ему на здоровье. Будет классно!
Бідна кішка сидить на ліжку з виглядом старої затишної бабусі, яка чекає початку трансляції "Енімал пленет"
Поделиться3472010-10-04 18:46:40
Та доставь себе 3-й язык
Сын сказал, что низзя по каким причинам не знаю.. :dontknow:
Поделиться3482010-10-04 18:51:50
Эххх...
Поделиться3492010-10-05 07:54:37
та зачем так сложно. берешь старые джинсы. отрезаешь кусок штанины. цепляешь 4 скрепочки по краям - и вешаешь. и прекрасный гамак-труба выходит.
Та ні, хотілося би щось фундаментальніше. А, до всього, я щось не певен уже в потребі ще чогось. Повішу ще один гамак (коли нарешті його поперу ), а далі буду бачити. Бо зараз мої короїди замість жити у готових приміщеннях щось самі там будують із ганчірок. Може їм (головним чином - Лисі) так подобається? Тоді, може, краще їм туди ганчірок наштовхати?
Ланселотик! Все будет хорошо!
Та, мабуть, буде. Учора Лисінька не рвався до мене на руки, але дав почухати своє пузо і навіть трохи спинку. Тому, мабуть, ще трохи і буду їх тягати по черзі. Правда, Рися тепер зі мною постійно сидіти не хоче. Приходить, свинота блохаста, почухатися, щось поїсти і зразу ж хоче назад у клітку. Мало приємного, але, може, Лисі він більше потрібен? Зрештою, це він, а не я уже дуже багато зробив для психічного здоров’я Лисіньки. І зараз із ними сидить, щось там шкабарчить, бочок так смішно йому підставляє. Періодично Лися знову скандалить, але все менше і менше. Зате Рися під його впливом став їсти якщо не сухий корм, то, в усякому разі - мюслі. Зате Рися пристрастив малого до "Активії" і лопають вони її... Пачку за добу стабільно
Сын сказал, что низзя по каким причинам не знаю..
У мене колись був такий дистрибутив Вісти. Без будь-яких проблем, обновлявся і т.д., але тільки доки у нього дві мови - українська і англійська. Втім, я російську однак не ставлю, тому це не проблема. Але зараз є хороша українська 7-ка з усіма мовами і добре крякається. http://www.ex.ua/view/269595?r=80941 (тільки не тим кряком, який у тій директорії, на ту вже "латку" поставили, я інший знайшов у мережі, якщо дйсно знадобиться - скину).
Поделиться3502010-10-05 15:25:33
Тоді, може, краще їм туди ганчірок наштовхати?
краще серветок.
або папір туалетний
можна й ганчірки, але такі, щоб нитки не випадали. бо можуть намотати на лапу або на шию та покалічитись
Поделиться3512010-10-05 21:23:57
Пачку за добу стабільно
Однако!
Поделиться3522010-10-06 08:05:32
краще серветок.
або папір туалетний
можна й ганчірки, але такі, щоб нитки не випадали. бо можуть намотати на лапу або на шию та покалічитись
Ганчірки тепліші і м’якші. Лисистрат у мене досі не спить разом із Аристотелем, тож йому треба щось м’яке і тепле, як шуба. Бо скільки б я не грів кімнату, але в ній не дуже тепло. Я он сиджу зараз за столом, та к і то ноги навіть у капцях замерзли. У мене тепла квартира, але вимагає, все-таки постійного зігрівання, а не періодичного. А взимку ж колись і провітрити треба, тому ганчірки все-таки краще.
А щоб накрутити... ну не знаю. По-моєму, у них із головою все в порядку, і лапи та зуби міцні. Тим більше, я їм кладу або махрові рушнички, або, останнім часом, такі ганчірки для прибирання. Останні хороші тим, що завжди є у супермаркеті, недорогі (можна не прати, а викинути), гігроскопічні і м’які. Вони їх роздерають, але на пух, а не на нитки.
Однако!
Ага. З апетитом у нас все в порядку
У нас дуже явний прогрес, учора Лися з Рисею навіть лежали поряд (чи мені так здавалося), але потім знову посварилися. Втім, я ж бачу, що Лися за Рисею постійно бігає, грається. А Рися майже перестав виходити з клітки, все коло нього. А Лися не виходить. Я на руки його поки не беру, тільки чухаю за кожної нагоди, він уже дається, хоча й відсторонюється трішки. Хапати не хочу. Ось сьогодні чи завтра зранку чиститиму клітку - тоді буде нагода. І знаю, що йому треба гуляти, і налякати боюсь. Пробував просто випустити його, але він не хоче виходити за дверцята клітки, навіть якщо вона відкрита. Вигляне і все. А часом може й не бачить відкритих дверцят (він таки дуже й дуже погано бачить), хоча я туди руку просовував, щоб показати. Отже, зараз Рися ще трохи гуляє (дуже недовго), а Лися - взагалі ні. Єдине, що заспокоює - у них велика клітка. Сьогодні зранку Лися пробував ходити в ній по стелі, пройшов майже до середини і потім вповні професійно зістрибнув Гімнаст
Отредактировано Lanselot (2010-10-06 08:05:56)
Поделиться3532010-10-06 10:26:54
Осваивается мальчик!
Поделиться3542010-10-06 20:42:29
але дав почухати своє пузо і навіть трохи спинку
Я заметила что маленькие крысы( в смысле молодые) не очень любят почесушки поначалу, норовят выпрыгнуть, а с взрослением их любовь к ласкам возрастает.
Вчера у нас и-нет не работал, сегодня попробуем сделать укр.мову на компе
Поделиться3552010-10-06 22:17:41
Ніби то все гаразд,настроїли, маю вже ї та є, але російська постійно вибиває коли починаю писати і замінює мені всі букви(зараза)
Синуля обізвав мене українофібічкой :crazy: (по доброму),а я в захваті!!!
Поделиться3562010-10-06 22:23:32
дык неправильно назвал-то. любитель - украинофил. а ненавистник - украинофоб.
Поделиться3572010-10-06 23:51:27
Вiтаю!
Поделиться3582010-10-07 10:26:18
Ніби то все гаразд,настроїли, маю вже ї та є, але російська постійно вибиває коли починаю писати і замінює мені всі букви(зараза)
Синуля обізвав мене українофібічкой (по доброму),а я в захваті!!!
дык неправильно назвал-то. любитель - украинофил. а ненавистник - украинофоб.
А вінді там щось із установками. Або вона дійсно з обмеженнями по мові, як той дистрибутив Вісти, який у мене був. Десь я випадково бачив повідомлення (ніяким чином не гарантую, що це правда), ніби у всіх віндах з європейськими мовами стоїть обмеження на російську, щоб менше користувалися російськомовні, і, отже, менше крякали. Хоча, мабуть, це таки "качка", оскільки я он свою українську 7-ку спокійно крякнув російським кряком, то чи варто старатися? "Не трать, куме, сили, спускайся на дно" (с).
Рися сьогодні згадав, що у нього є обов’язки перед хазяїном (а, може, просто в кімнаті холодно), почав з самого ранку вимагати піти на стіл, і зараз дрихне у мене на нозі. Мені уже Лисю аж шкода. Попросив маму йому Активії налити, а то вони за ніч злопали. Бідна лиса тваринка мерзне там у клітці (я кімнату підігріваю, але однак не дуже тепло), а, дурник недолугий, не хоче до мене піти.
Поделиться3592010-10-08 20:25:25
Співчуваю Лисіку! А ти спробуй клітку накрити картонною коробкою - буде тепліше.Залиш фасад відкритим, а бочка та задок - все закрито,
я накрила своїх старою ковдрою.Гадаю що їм подобається,темно-затишно.
У нас теж дуже холодно, але мої на кухні - там тепліше,а ще Кузя почав частіше залазіти мені на плечі (особливо якщо я в халаті з капюшоном) та сидіти там із задоволенням, чого раніше робив не часто.
Поделиться3602010-10-10 10:25:53
А ти спробуй клітку накрити картонною коробкою - буде тепліше.
Вони там ганчірок стільки накручують, що куди їм ще коробки. Оце тільки чистив клітку, аж здивувався - звідки стільки лахміття. Бо ганчірка дійсно легко розпускається на пух, то його було насмикано більше, ніж тієї ганчірки було. Нічого, поклав їм чисту - нехай ще смикають.
Сьогодні уже абсолютно безпроблемно спіймав Лисю. Покатав на собі, потім він спустився на кухонний стіл, доки я миски перемивав, походив там, і спокійно дався в руки. Щоправда, дуже радісно побіг у рідну клітку. Але Рися ж теж побіг. Вони після людського втручання завжди рвуться навести там нормальний пацючий лад.
Писку я теж уже давно не чув, поряд вони постійно сидять, але, по-моєму, не сплять. Хоча тяжко сказати. Я в наметі знайшов збоку великий вигрезений "підкоп" Хто вже там до кого ліз - не знаю. Але доліз - це точно На кухонному столі й на плечах вони ніби ведуть себе тихо. Але я сіпаюсь - раптом Лися злякається і стрибне кудись. Отже, поки носився з ним - Рисю віддав мамі. Треба, мабуть, якось частіше Лисю виймати, щоб більше звикав. Поки - по черзі. А то у мене на столі є що кидати вниз, і є на чому послизнутися.
P.S. Лися на дотик набагато симпатичніший, ніж на вигляд Замшу нагадує.
Зараз оце обернувся, а три носа сидять один до одного (двоє пацюків у клітці, а Юлька з-зовні) і, здається, у них повний консенсус.