Pyatihatochka написал(а):Мой совет не переселять крыс туда две недели, а вместить и вот оно.
Які два тижні?! Стара клітка смерділа так, що я учора, попри нагайну роботу поперся по нову.
Ну а стрес був. У нас усіх трьох. Ой... Одним словом, я увечері уже був певен, що переселить Лисю не вдасться, відсунув нову клітку...
А! Забув написати. У нас же вчора була велична подія: Рися вселився таки в домик до Лисі. Шкода, що тепер йому доведеться починати все з початку. Отже, вони там сиділи, і хоча періодично сварилися, і Лися вилітав із клітки, за ним Рися... ну й верталися назад, і їх не цікавив ні я, ні клітка.
Отже, я став відсовувати нову клітку, а саме в цей момент ці два короїда погризлися, Лися кинувся вниз, і любісінько вискочив із клітки. Я ж його тиждень не випускав - ну як випустиш, коли в руки не дається? Ну й він пішов гуляти. Тоді я плюнув на нього - їсти захоче, то вернеться, і взявся переселяти Рисю. А той став влаштувуватися в домику, викинувши Лисині бебехи (їй-богу, викинув його ганчірочку ), і виходити не хотів. Тут, я, признаюсь, не стримався. Мене цей запах просто доводив. У мене тонкий нюх, і у мене від нього вже пару днів безперервно боліла голова. Отже, я попробував виселити Рисю силою, і тільки налякав. Одним словом, виліз він тільки, коли я його разом зі старою кліткою витяг у коридор. Та й то пішов на руки до мами, а не до мене. Я його випустив у нову клітку, але дверцята не закрив. Тоді він, геть ображений пішов під тумбу столу, і вилазити звідти не хотів, тільки пищав. Я залишив його в спокої і став ловити Лиська, який за цей час зумів вилізти на стіл, все там перепробувати (у Рисі там заначка) і вже не знав що ще робити, бо спуститися не міг. Я почав його заганяти легенько в переноску бамбуковою паличкою. Він туди не пішов, але, як не дивно, зрештою дав себе взяти в руки. Я хоч відчув який він у руці Приємно, але дуже добре відчувається, наскліьки у нього вища від моєї температура.
Треба було, мабуть, його трохи поносити, але я вже, чесно кажучи, був не силах, бо вся ця радість продовжувалась з чотирьох годин дня до пів на сьому. Отже я його трохи погладив, і попри його протести, заштовхав у клітку. Потім пішов заспоаоїв і забрав Рисю - і туди ж. За цей час Лися встиг залізти у намет Рисі (я його поставив, хоча його треба прати, щоб їм хоч щось рідним пахтіло, тим більше - він не смердить). Так от, Лися туди вселився, і Рися з ним довго розбирався, але викурити не міг. Тоді він пішов спати у новий домик.
Не знаю, що вони там поночі творили, але ранком Лися уже жив у домику (викинувши звідти нову серветку), а Рися - у наметі, з якого він чомусь теж викинув підкладку (а може це ще Лися зробив, я помітив, що він чомусь не любить підстилок). Зате їжа була з’їдена, навіть у сухому кормі покопалися (Лися їсть іноді), отже все нормально.
Єдине, бігали вони видно довго, бо я Рисю уранці влязв на ліжко, а той негайно побіг назад у клітку, де поспілкувався з Лисею, не зумів залізти до нього у домик ("наша пісня гарна-нова, починаймо її знову" (с)) і пішов дрихнути. Дрихнуть досі, мов пеньки. Жодного звуку не чути.
Я там знову назнімав відео, але все вже разом закінчу, коли ця епопея остаточно завершиться (Рися вселиться уже до нового домика). Отже, зараз тільки з камери фотки зніму і кину.
Дурдом "Веселка", одним словом Я собі стільки роботи на два дні дома напланував (на роботі, самі знаєте, більше ляси точать і пиво п’ють), а один із днів пройшов, м’яко кажучи, не в робочому режимі :playful: Ну та хоч із кліткою епопея загалом (я не все купив, дещо забув, камінчик новий, наприклад) завершилась, і то добре.
Зараз треба піти викинути стару клітку, а то так і смердить у коридорі, а мама лається.