Всеобщий форум любителей декоративных крыс

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

А мені вже Бог послав...

Сообщений 281 страница 320 из 700

281

Так. Статус на ранок. Рися сидить зі мною на кріслі, Лися - під столом. І виходити звідти, і повертатися до клітки він, зрозуміло, не збирається. Я думав, його Рися звідти вижене, так ні. Його ситуація, схоже, влаштовує. Пішов освоювати "відвойовану" територію в клітці. До речі, переноска йому теж подобається :)
Я сам, дурень, його випустив, точніше, забирав Рисю і дверцята не закрив. А потім треба було зразу ловити, а я пару разів спробував, він вирвався і злиняв.
Он Рися з крісла зліз і пішов ганяти. Мабуть, сьогодні я за компом не посиджу, а то точно на когось наїду кріслом.

Pyatihatochka написал(а):

Ось саме тому я новоприйнятим нiколи домiк не ставлю!

Домик не знімається

Ага. доки я це пишу, вони там за столом удвох розбираються. Гадаю, скоро можна чекати обох.

282

Вереск за столом стоїть жахливий.

283

Так, у мене схоже обоє вже живуть за столом.  :confused: Ну, Рися той вилізе, а ось малий, схоже, там поселився. Доведеться розбирати і відсовувати стіл. Ні, воно давно пора там порядок навести :) І відпустка, зрештою, для того. Але.... Але....  :insane:

284

Ні, це ранковий концерт по заявках...  :D Доки бідний Рисько лазив за столом, Лися благополучно вернувся у клітку. Видно їсти захотілося. Там я його примкнув. Якби це був Рися - ніколи б не вчинив так підло. Але як же інакше його спіймати? Зараз Рися його доймає і забрати не можна. Вереск стоїть! Рися вже навчився його виганяти з домика, тоді малий робить галоп по клітці (Рисіна спина - не виключення :) і з вереском повертається назад). Дурдом. Я не можу пошкодувати, що порятував бідну тваринку, але він явно не ручний і явно має досвід, як тікати. І неконтактний. Третя доба йде. Я вже не вірю, що його Рися уколошкає. Тим більше, коли він на Рисю кидається, то Рися ж захищається. У Лисика на попці дві невеликі подряпини. Навіть замазати їх не можу, бо він до рук іде, а в руки не дається.

285

Поверещали-поверещали і заткнулися. Але ситуація не міняється. Лисько - в хатці, Рися - на полиці під хаткою. Бідна худобина. Точніше, обоє вони бідні.

286

он лысый. на них всю жизнь царапины будут от малейшего недоразумения. или случайно когтями заденут и царапина...
так-то по шерсти скользнули когти и ничего, все ок. а тут шерсти нет, ничего не защищает.

287

І я так думаю. На укуси чи подряпини кігтями не схоже, мене Рися і то сильніше дряпає. Та він малого і не дряпає. Як той кидається, тільки лапами махає, відбивається, але не атакує сам. Він у мене кусатися взагалі не вміє.
Спить, бідолаха, на полиці перед домиком. Бідні вони обоє. Мій до Лиська так тягнеться, навіть з ним за компанію став мюслі їсти, а той теж же тягнеться, але боїться. Хтось його здорово намучав. Може дитина чи хто, хтось його хапав, і він тепер боїться, коли до нього доторкаються. До рук іде, а хочеш взяти - кричить і тікає. Боюсь, це буде довго. Бо він не вороже ставиться до Рисі, він просто не підпускає його до себе.

288

Я вже подумав: може третього взяти? Може якщо буде ще менший, то Лися буде менше боятися? Але як я з ними управлятимусь, тут і двоє на столі - проблема. Риська-то я беру на коліно, а коли їх виводок буде бігати навколо і все трощити...

289

Зарано 3-го малого тебе на мiй погляд. У Лисяка йде процес соцiалiзації. Частiше з ним розмовляй. Можешь запхнути у клiть непотрiбний шмат одежини з запахом тебе, коханого, нехай звикає.
А подряпино то таке дiло щоденне часом. )))

Так доля пiдкинула тобi чим зайнятися у вiдпустцi?  :|

290

только время и терпение. чаще корми мелкого из рук. пусть понимает постепенно, что с твоими руками связано вкусненькое.
попробуй взять его и посадить на плечи. поносить немного. говори с ним часто и ласково.

да, кстати. есть крысы, которые рук не боятся, но не любят, когда их берут сверху, а мы-то обычно так и берем. у меня чешка одна такая. когда ее берешь обычным способом - кричит и вырывается. так я ее беру в руки лодочкой, вот как будто воду зачерпываешь. тогда все ок, она не нервничает и спокойно позволяет это.
или попробовать подставить ладонь, чтоб сам на нее зашел. но это долго ждать надо, конечно. может, даже не с десятого или даже не с тридцатого зайдет.
можно класть на ладонь что-то вкусное, а потом постепенно отодвигать все дальше и дальше. не за один раз, конечно, за много. он начнет вначале просто брать еду с ладони, потом ставить передние лапы, потом ставить их чуть дальше...

291

Можешь запхнути у клiть непотрiбний шмат одежини з запахом тебе, коханого, нехай звикає.

Мною пахне і все в клітці, і сам Рися. Нічого нового.

Так доля пiдкинула тобi чим зайнятися у вiдпустцi?

Ага.  :D Насправді, якби була надія на "хеппі-енд", то воно тільки краще. Рися тепер не так за мною бігає, і мені це загалом легше. Але з кожним днем я все більше боюсь, що нічого й надалі не зміниться.

runa написал(а):

олько время и терпение. чаще корми мелкого из рук. пусть понимает постепенно, что с твоими руками связано вкусненькое.
попробуй взять его и посадить на плечи. поносить немного. говори с ним часто и ласково.

Їжу даю і він бере, підходить, щоб носа погладили, але в руки не дається. Він і Рисі, схоже не дається, бо чомусь не переносить дотиків до себе. Може його дурна дитина мучила. Я ще толком і не знаю, який він на дотик - тільки в переносці дорогою додому доторкався, і то він бочок підставляв, а спину ховав. У нього якась фобія.

runa написал(а):

да, кстати. есть крысы, которые рук не боятся, но не любят, когда их берут сверху,

У мене Лаврентій Павлович не любив. Але ж він у руку йшов. А цьому я пробував долоню підставляти - не йде. І на долоню не йде. Смечненьке бере тільки з пальців, і, бажано, через віконце в домику.
З іншого боку, він на мене дивиться, я з ним розмовляю. І коли вони разом із Рисею та розкричаться, я кажу щось лагідне, і вони (точніше, Лися) замовкають.
Ой, єдина надія на наполегливість і ніжність Рисі. Він годинами біля малого сидить, носами труться, щось там шваркотять. Може якось домовляться?

292

Lanselot написал(а):

Може якось домовляться?

Не хвилюйся дуже, звичайно що домовляться!Ти лагiдний i терплячий хазяiн :yep:

Отредактировано krisulya (2010-09-25 20:36:24)

293

Lanselot написал(а):

якби була надія на "хеппі-енд"

Ну поки що здається, що вона є.

Lanselot написал(а):

Він годинами біля малого сидить, носами труться,

Чекає. Вiн по сутi повинен дочекатися малого, трохи продомiнувати його, дочекатися поки той пискне, що з тим згодний -- i готово.

294

Ой, поки, боюсь, мало що змінилося. Тільки єдине - малий став до мене тягнутися, але до руки не йде, тільки ласкаво покусує за пальці. І весь час слідкує за мною з домика. Виходить до мене з хатки, коли Рисі поряд нема. З Рисьою - досі писк. Але й тут є деякий прогрес. Рися учора у нього під домиком заснув, так він пищав на нього, щоб розбудити :) І коли Рися йде спати в гамачок - той за ним біжить, а потім знову тікає.
Отже, надія є. Але що робити з кліткою? Сморід уже по всій кімнаті чути. Я вже думав зараз купити нову клітку, але... ну навіть не знаю. В принципі є надія виманити Лиська, щоб він перебіг у іншу. Може сьогодні й куплю. Може купити меншу, тимчасову, доки цю зумію помити і висушити?
Крім того, я боюсь, що Лися з його голою шкірою, валяється там у посліді. Я міняю йому ганчірочку, але нормально прибрати не можу навіть спробувати. Я туди засунувся зі щіткою, так він у крик. Я боюся втратити з ним і той ілюзорний контакт, який є.

295

Єдине, що добре - їсть малий нормально. А от Рисько значною мірою втратив апетит.

296

Lanselot написал(а):

А от Рисько значною мірою втратив апетит.

У него другое занятие появилось.
Сдружаться они, просто время нужно.
Кстати, насчет рук. Читала не раз, что лысые не любят поглаживаний, им неприяно любое прикосновение к их коже.

297

nikta написал(а):

Читала не раз, что лысые не любят поглаживаний, им неприяно любое прикосновение к их коже.

А, тоді ясно. Але як же бідний Рися? Він-то явно розраховує на інше. :) Я, до речі, помітив, що вони вже явно один одному не байдужі. Ну, з Рисею - ясно. Він коли біля Лисі сидить - у нього харя така задоволена, ніби я його чухаю. Але й Лися, якщо Рисі довго нема в клітці, або він спить, теж лізе його шукати.
Мабуть, в суботу постараюсь купити другу клітку. Я, загалом, ніби з запахом трохи справився. З одного боку, Лися став виходити, доки Рися спить або у мене на коліні, а з другого - міняю раз на день ганчірочку в клітці. Смердить, але не дуже. А може я звик? :) Ну, та клітку однак треба купити. Постараюсь влаштувати так, щоб у обох у ній були рівноцінні місця для життя. Чесно кажучи, поки не знаю, як це зробити, але якщо піду в Лапусік, то там, може, будуть не тільки клітки, а й окремі аксесуари, може ще пару полиць куплю.

298

Lanselot написал(а):

Але як же бідний Рися?

Не, с шерстяными они нормально дружат, а вот прикосновений лысой кожи к своей лысой шубе не терпят. Так что или шерсть на ладонях отращивай, или смирись, что Лися не будет любить поглаживания. :playful:

299

nikta написал(а):

Читала не раз, что лысые не любят поглаживаний, им неприяно любое прикосновение к их коже.

Не знаю как крысы, а у подруги лысый кот- терпеть не может всяких поглаживаний,но сам охотно лезет к ним под одеяло(мерзнет часто).

300

nikta написал(а):

Так что или шерсть на ладонях отращивай, или смирись, что Лися не будет любить поглаживания. :playful:

або заводь волохаті рукавички  :D

301

5 баллiв!!!  :rofl:

302

nikta написал(а):

Не, с шерстяными они нормально дружат, а вот прикосновений лысой кожи к своей лысой шубе не терпят. Так что или шерсть на ладонях отращивай, или смирись, что Лися не будет любить поглаживания.

Та гаразд, аби з Рисею дружив. Але тоді у нього буде значно менше можливостей. Рися - весь час зі мною, а він буде в клітці один. І навіть випустити погуляти я його не можу, бо просто боюсь не піймати.
Вони з Рисею ніби все ближчі. І той у клітку періодично рветься, і Лисик з ним там щось по клітці вночі бігав, хоч і не довго, потім знову заховався і став верещати. Але я може сьогодні клітку куплю (якщо вдасться, а може - завтра), і навіть не знаю, як малого пересадити. Тобто, я не сумніваюсь, що він вилізе, якщо я відкрию клітку і заберу Рисю, але чи залізе куди мені треба? А щось робити треба, бо смердить у кімнаті мерзенно.

303

runa написал(а):

або заводь волохаті рукавички

А це допоможе?

304

ты не бойся его брать в руки. не будешь брать - он никогда и не привыкнет к рукам.

305

Наша мелкая тоже не любит, когда её в руки берут - она их ощущает, как ледяные, бр-р-р - зато к пушистой шубке Крошки Ру так и льнет, так и льнет...

306

Учора Лися уже виліз пузом на мою руку (не на долоню - її він досі боїться), а на протилежний бік. Тому може щось і буде. Вони з Рисею весь час спілкуються, а вночі колобродили, як дурні. За ніч ужрали пачку активії. А тепер обоє дрихнуть, Рися навіть до мене на руки не пішов.

307

Lanselot написал(а):

Учора Лися уже виліз пузом на мою руку

По-моему, явный прогресс. Ещё день-два, и приручится совсем.

308

Взагалi-то це ще не саме погане пiдселення.

309

Veda написал(а):

По-моему, явный прогресс. Ещё день-два, и приручится совсем.

У мене є підозра, що так воно й буде. Я би не особливо з того приводу заставлявся, але ж малому треба гуляти, а я боюсь його знову випустити.
Сьогодні зранку Рися зумів залізти в домик до Лиська. Я вже думав - все. Але ні, Лися його однак вигнав. Але Рися не здається. Він навіть зі мною перестав працювати. Весь час влаштовується ближче до малого. Краще б цього не було. Бо Лися однак із домика майже не виходить. З іншого боку, коли Рися спить, він виходить і явно не старається просочитися мимо, а будить його. Отаке-то спілкування.

Взагалi-то це ще не саме погане пiдселення.

Ага. Я мав рацію, що не хотів другого.  :disappointed: Втім, хто у мене питав?

310

еще неделька-другая и станут друзьями.

311

Lanselot написал(а):

Ага. Я мав рацію, що не хотів другого.   Втім, хто у мене питав?

А навпаки доля зробила так, щоб i Риську було добре, i Лиську, а зрештою i пану Ланселоту.  :rolleyes:

312

nikta написал(а):

еще неделька-другая и станут друзьями.

Дай-то Бог

А навпаки доля зробила так, щоб i Риську було добре, i Лиську, а зрештою i пану Ланселоту.

Хто ми, зоб обговорюапти Божу волю?

313

Так. Купив клітку. Таку, як піддон, для крупних гризунів. Вони мені в мережі не подобалися, а в магазині глянув - сподобалося. Така міцна, добротна. Купив нового гамачка\домика. Все інше думаю використати своє, тільки треба буде попрати. Втім, зараз поставив намета з однієї клітки в іншу. Щоб там щось рідне пахло. Жодного бажання у моїх троглодитів пересилятися не виникло. Рисю я правда всередину посадив, так він назад пішов і не хоче виходити з клітки, явно підозрюючи, що його хочуть позбавити житлоплощі  :D Лися виліз, було, але теж в іншу клітку не поліз (я їх поки поставив дверцятами одна до одної). Довго ж я його буду манити...
Дещо забув купити, ну та потім докуплю.
Як усе завершиться - фотну.

314

я заметила что все крысы любят свои клетки-дома)))
сидеть подолгу конечно не оч любят, но вот когда клетку разбирают или переселяют, просто трагедия))))

315

Blond_Inka написал(а):

когда клетку разбирают или переселяют, просто трагедия)

Это точно, когда уборку начинаю, Кузя с ума сходит, носится вокруг и в грязные опилки прыгает и на колени ко мне, де-скать в чем дело?И место свое любит, даже в новой клетке, когда подселила Зака выбрал себе так же расположенное место.

Отредактировано krisulya (2010-09-29 20:42:21)

316

Любят. И именно поэтому надо раз -- и сселять. Более того, этот небольшой шок очень крыс сплотить может. Вероятность очень высокая.
Мой совет не переселять крыс туда две недели, а вместить и вот оно.

317

Мой совет не переселять крыс туда две недели, а вместить и вот оно.

Які два тижні?! Стара клітка смерділа так, що я учора, попри нагайну роботу поперся по нову.
Ну а стрес був. У нас усіх трьох. Ой... Одним словом, я увечері уже був певен, що переселить Лисю не вдасться, відсунув нову клітку...
А! Забув написати. У нас же вчора була велична подія: Рися вселився таки в домик до Лисі. Шкода, що тепер йому доведеться починати все з початку. Отже, вони там сиділи, і хоча періодично сварилися, і Лися вилітав із клітки, за ним Рися... ну й верталися назад, і їх не цікавив ні я, ні клітка.
Отже, я став відсовувати нову клітку, а саме в цей момент ці два короїда погризлися, Лися кинувся вниз, і любісінько вискочив із клітки. Я ж його тиждень не випускав - ну як випустиш, коли в руки не дається? Ну й він пішов гуляти. Тоді я плюнув на нього - їсти захоче, то вернеться, і взявся переселяти Рисю. А той став влаштувуватися в домику, викинувши Лисині бебехи (їй-богу, викинув його ганчірочку  :D ), і виходити не хотів. Тут, я, признаюсь, не стримався. Мене цей запах просто доводив. У мене тонкий нюх, і у мене від нього вже пару днів безперервно боліла голова. Отже, я попробував виселити Рисю силою, і тільки налякав. Одним словом, виліз він тільки, коли я його разом зі старою кліткою витяг у коридор. Та й то пішов на руки до мами, а не до мене. Я його випустив у нову клітку, але дверцята не закрив. Тоді він, геть ображений пішов під тумбу столу, і вилазити звідти не хотів, тільки пищав. Я залишив його в спокої і став ловити Лиська, який за цей час зумів вилізти на стіл, все там перепробувати (у Рисі там заначка) і вже не знав що ще робити, бо спуститися не міг. Я почав його заганяти легенько в переноску бамбуковою паличкою. Він туди не пішов, але, як не дивно, зрештою дав себе взяти в руки. Я хоч відчув який він у руці :) Приємно, але дуже добре відчувається, наскліьки у нього вища від моєї температура.
Треба було, мабуть, його трохи поносити, але я вже, чесно кажучи, був не силах, бо вся ця радість продовжувалась з чотирьох годин дня до пів на сьому. Отже я його трохи погладив, і попри його протести, заштовхав у клітку. Потім пішов заспоаоїв і забрав Рисю - і туди ж. За цей час Лися встиг залізти у намет Рисі (я його поставив, хоча його треба прати, щоб їм хоч щось рідним пахтіло, тим більше - він не смердить). Так от, Лися туди вселився, і Рися з ним довго розбирався, але викурити не міг. Тоді він пішов спати у новий домик.
Не знаю, що вони там поночі творили, але ранком Лися уже жив у домику (викинувши звідти нову серветку), а Рися - у наметі, з якого він чомусь теж викинув підкладку (а може це ще Лися зробив, я помітив, що він чомусь не любить підстилок). Зате їжа була з’їдена, навіть у сухому кормі покопалися (Лися їсть іноді), отже все нормально.
Єдине, бігали вони видно довго, бо я Рисю уранці влязв на ліжко, а той негайно побіг назад у клітку, де поспілкувався з Лисею, не зумів залізти до нього у домик ("наша пісня гарна-нова, починаймо її знову" (с)) і пішов дрихнути. Дрихнуть досі, мов пеньки. Жодного звуку не чути.
Я там знову назнімав відео, але все вже разом закінчу, коли ця епопея остаточно завершиться (Рися вселиться уже до нового домика). Отже, зараз тільки з камери фотки зніму і кину.
Дурдом "Веселка", одним словом  :confused: Я собі стільки роботи на два дні дома напланував (на роботі, самі знаєте, більше ляси точать і пиво п’ють), а один із днів пройшов, м’яко кажучи, не в робочому режимі  :playful: Ну та хоч із кліткою епопея загалом (я не все купив, дещо забув, камінчик новий, наприклад) завершилась, і то добре.
Зараз треба піти викинути стару клітку, а то так і смердить у коридорі, а мама лається.

318

А, що ще погано. З учорашньою біганиною ще по старій клітці, Лися сильно подряпався. Я дуже боюсь, щоб не загноїлося, але жодного шансу його спіймати і чимось змазати нема.

319

http://photofile.com.ua/photo/orysja/3803365/large/90989475.jpg
Нова клітка

http://photofile.com.ua/photo/orysja/3803365/large/90989482.jpg
Спілкуємося...

320

До речі, у клітці практично нічого не підвішено (крім одного нового гамачка). Другий гамачок я виперу і повішу - у нас він хороший. Якщо у когось ще є ідеї, що можна повісити, і де це взяти - радьте.