runa написал(а):бери не сверху руками, а снизу. как воду зачерпываешь.
они так многие куда спокойнее относятся.
Уже пробував. У мене Лаврентій так любив, щоб його брали. Але тут натуральна фобій. Лисько, бідний, як руку бачить - уже тікає. Ні, тобто, поки пальці йому простягаєш, чи навіть доторкаєшся о мордочки - все нормально. А потім - писк і втеча. При цьому, бігаючи по мені, він руки уже теж не боїться, я його гладжу абсолютно спокійно. Мало того - він взагалі мене не боїться настільки, що не тільки ховається на мені, коли злякається (Рися так само робить), але й їжу мені за пазуху ховає, принісши зі столу. Й із себе його легше взяти руками. Він тоді не пищить. До мами моєї на руки, до речі, йде. Більше, правда, ні до кого. Голівку витягне, мов жираф, і дивиться з-за моєї шиї, але не вилазить. Одним словом, це із тих випадків, в яких логіка безсила. Я сам приставних драбин боюся з дитинства. В п'ять років упав із неї, невисоко, нічого не забив, а досі раптом ув-ві сні бачу, як піді мною вона відхиляється... При цьому займався спелеологією, працював із археологами-підземщиками. Лазив по штормтрапу, катався на орчику під землю і на висоту семидесяти метрів, лазив по мотузці - все, що завгодно. А ось у невисоку "дірку" по приставній драбині лізу - мужиків прошу потримати. Вони це діло знали, і посміхалися, але тримали. Бо ж у кожної майже людини є якісь такі мульки.
Таким чином, я сумніваюсь, аби це колись пройшло у Лисі. Мені просто шкода, що я часто не можу його вийняти, і він, як оце учора, сам цілий день париться у клітці тільки тому, що я пару разів не так його ухопив.
Отредактировано Lanselot (2010-11-18 10:18:52)